Jdi na obsah Jdi na menu

Titanic se nikdy nepotopil

Titanic se potopil v severním Atlantiku 15.dubna 1912 z plavby Southamptonu do New Yorku.Lod´ se potopila za účelem se srážkou s ledovcem.Lod´ Titanic se prezentoval jako nepotopitelná lod´. Lidém připadá divné,že se lod´ potopila hned při první plavbě.

Hořelo na lodi?

Na lodi měl být prostor pro skladování uhlí.Podle některých teorií mělo na lodi před srážkou s ledovcem hořet.Novinář Molony ,který zkoumá příčinu potopení umí rozeznat zda se jednalo o púožár nebo ne.Je schopen rozpoznat devítimetrovou černou čáru,která je na straně boku lodi.V roce 2017 uvedl ,že před srážkou Titanicu hořelo.Odborníci potvrdili zprávu o tom,že na lodi hořelo.

Pravda o Titanicu

Spoustu teorií naznačuje to,že lod´ Titanic byla vyměněna za lod´ Olympic.Lod´ Olympic zažil již jednu vážnou srážku ,a proto je dost možný,že se výrobci lodi rozhodli vyměnit lodě.Proto také věděli,že lodi Olympick se potopí,protože byla velmi stará.

Společnost White Star Line dost na lodi Olympic prodělávalo.Chtěli ušetřit ,a proto se rozhodli o výměnu.

Lodě si byly dost podobné a tak stačilo jen upravit interiér.

Před vyplutím museli  zakladatelé najít nějaké zaměstnance a to nebylo těžký,protože v tu dobu potřebovali lidé práci.Na lod´ mělo zakoupeno spoustu lidí lístky ale také spoustu  lidí naposlední chvíli odmítli vyplout lodí Titanic.Někteří lidé měli tušení,že jde za záměnu lodí ale když chtěli něco říct bylo jim vyhrožováno.

Ale asi tu pravou pravdu o lodi Titanic se nikdy nedozvíme.

stazeny-soubor--2-.jpg

 

 

 

 

 

images--1-.jpg